Kategoriarkiv: Broderi

Kludetæpper til dukkehuset

Copyright for tekst og billeder, hvor intet andet står: Lene Byfoged.

Jeg manglede et tæppe, til en af stuerne i det dukkehus, som jeg er i færd med at indrette og syntes et kludetæppe ville være fint der til.

Det første kludetæppe jeg syede, farverne er så smukke, syntes jeg.

Jeg har før broderet et par kludetæpper, så det ville jeg gøre igen. Så jeg fandt nogle stofrester fra tidligere broderiprojekter og købte broderegarn. Åh, hvilken fryd da jeg så alle de nye spændende broderegarner i forskellige farvesammensætninger. Det var svært at vælge, men valgte i første omgang garn til et enkelt tæppe. Det blev så fint og jeg måtte lave nogle flere i andre farvesammensætninger.

På billederne nedenunder, er de kludetæpper jeg efterfølgende lavede.

Jeg har fundet et billede på nettet, hvor alle farvesammemsætningerne er samlet. Det er så svært at vælge, de er alle smukke hver for sig.

Alle farverne. Billedet er fundet på nettet.

Det er ret nemt, at lave et kludetæppe. En rest Aida eller andet stof, der er nemt at brodere på, i den størrelse tæppet skal have, samt ca 1 cm kant på alle 4 sider. Et dukke broderegarn og et stykke strygevliseline.

Så er det bare at brodere derudaf. Når det er færdigt, presses de lange sider ind og stryges. Derefter stryges et stykke strygevliseline, der passer i størrelsen på.

Derefter klippes de inderste hjørner af.

Med en nål trækkes tråde ud, så der dannes frynser. Vliselinen holder på frynserne, så de ikke går mere op.

Her ligger kludetæppet på sin plads og det passer så fint.

God fornøjelse til dem, der har fået lyst til, at brodere et eller flere kludetæpper.

Lene

Sydimsen, der fik nyt liv.

Jeg er i gang, med den store oprydning, i alle mine ting og sager. Det er utroligt, hvad man får samlet gennem tiden.
Jeg er nået til sytingene og faldt over denne sydims, jeg kender ikke det rigtige navn. Den stod bare og samlede støv, men jeg nænnede ikke rigtigt, at smide den ud.

Den kedelige og støvede sydims.

I mit skab med nipsenåle, havde jeg en lille samling Pjerrot halvdukker, som jeg holder meget af, men de kom ikke rigtigt til deres ret, sammen alle de andre i skabet.
Jeg havde på Pinterest set, samme sydims med blonder på trådspolerne og startede ud med denne ide. Jeg syntes, det blev lidt kedeligt, at se på og pludselig kom ideen, at prøve at sætte en af Pjerroterne på. Det blev så fint og med alle fire på, syntes jeg nu, at den er så sød og sjov. Og mine Pjerroter er nu fremme og bliver beundret, som de bør.

Det fine orange fløjlsbånd, er klippet af et bælte som jeg fik for mange år siden, af min venindes mor. Hun var født i 1918 og fortalte, at det var fra hendes ungdom. Så dejligt, at tingene bliver brugt.

På den sidder også en fin lille sysaks, jeg købte i Paris for mange år siden og min farmors fingerbøl.

Så nu er sydimsen kommet til værdighed og er fyldt med minder.

Den færdige sydims. Virkelig en forandring til det bedre.

Navneklude og andre prøveklude.

Legetøjsforeningen Snurretoppen, har altid spændende aftener med forskellige emner. Selvfølgelig er legetøjet det primære, men også andre samleobjekter, kommer på programmet.

I går aftes, var der et  emne jeg havde glædet mig meget til. Kirsten Lindberg, havde taget turen fra Odense, for at vise og fortælle om navneklude og andre prøveklude. Hendes bog af samme navn, er netop udgivet.

Kirstens nye bog.

Jeg blev bestemt ikke skuffet. Kirsten er en meget malende og levende fortæller. Den ene smukke klud efter den anden blev vist frem og beundret, samtidig med, at vi fik fortalt om de teknikker og redskaber m.m. der er brugt gennem tiderne.

En meget usædvanlig mindeklud.

Kirsten fortalte også om de traditioner, der er knyttet til kludene og hvad, man kan aflæse af de enkelte klud,e ved at studere dem. Alle motiverne symboliserer noget bestemt og alligevel er der ind i mellem plads til personligt præg.

Så fin og tynd. Præget af tidens tand.

Den en klud er smukkere, end den anden.

Posen vi vist alle har broderet i skolen.
Et lille udsnit af Kirstens medbragte klude.


Kirsten er en produktiv forfatter. Denne bog er nummer 18, hun har udgivet og flere er undervejs.

Projekt julestrømpe

Som jeg viste i et tidligere indlæg, har jeg broderet nogle julestrømper til børn. Det blev jeg så grebet af, at jeg nu har lavet ni i alt. Det har været så hyggeligt, men nu må jeg stoppe og komme i gang med andre projekter, der ligger og venter.

Den første jeg broderede til lille Ida, der skal fejre sin første jul i år.

 

De to der lavet til Bia og Pedro i Brasilien. Jeg håber de vækker glæde, når de kommer frem.

 

Til vores søde svigerdatter, den blev hun rigtig glad for.

 

Vores nevøs datter Rikke, får denne i sin adventskalender.

 

Denne fik vores niece. Uvist af hvilken grund, blev den omvendt af de andre.

 

Fandt en sød dækkeserviet, med den søde bil på og så måtte jeg jo også lige prøve, at lave en strømpe mere. Den får en kær veninde.

 

Denne beholder jeg nok selv.

 

Og rosinen i pølseenden, en strømpe til dukkehuset. Den er3 1/2 cm lang og den sværeste at lave. Der er plads til forbedringer.

Det har været rigtigt hyggeligt at lave disse og jeg kommer nok til at lave flere.

d 2. Maj 2022. Så blev der lavet en julestrømpe mere. Bia i Brasilien er blevet storesøster, så selvfølgelig skal lillebror også have en.

d. 12. September. Endnu en julestrømpe er kreeret. Vores nieces lille søn, skal jo ikke snydes, når storesøster, har fået en.