Kategoriarkiv: Strik

Hvornår lærer jeg det……. aldrig, tror jeg

Da vi for ca tre uger siden var på Fyn, besøgte vi også Genbrugshallerne i Odense. Her så jeg det smukkeste broderede billede, det var bare så fint og med bl. a. en lille engel på. Jeg stod længe og diskuterede med mig selv, for vi har jo ikke plads til flere billeder og dette var 60 cm i diameter, så det ville være dumt.

Nå, fornuften vandt og jeg købte det ikke.

Men det blev ved med at spøge i hovedet og tilsidst overtalte jeg Torben til at køre mig til Odense. Forinden kontaktede jeg dem, for at høre om billedet stadigvæk var der. Det var det og vi kørte derover. Det havde været både nemmere og billigere at købe det med det samme, det koster alligevel ca sekshundrede kr med bro og bensin.

Det famøse billede, som nu hænger fint sammen med andre, af samme slags,

Da vi alligevel var der, kunne vi jo gå en tur igennem hallerne og endnu et antikt chinahoved (jeg købte også et sidste gang) kom med hjem.

Det smukke chinahoved.

Nu vi var på Fyn, kørte vi hen og besøgte min bror på hans lille “vingård”. Altid hyggeligt at være sammen med ham og efter et par timer gik turen igen tilbage til Herlev.

Det er en lang køretur for en enkelt dag og her i sommerens løb, tilbringer vi meget tid i bilen. Turene frem og tilbage til Sejerø, ture til andre hyggelige steder m.m. På disse ture strikker jeg i øjeblikket sjaler. Det er strik jeg ikke skal koncentrere mig om og kurven med garnrester, bliver der ryddet godt ud i. De kommer med i kassen til “ De Urokkelige Strikkere”, som leverer videre tilhjemløsecentre og krisecentre.

Sjal i rester af acryl.
Sjal i rester af forskelligt uld.

Juni

Starten af juni fortsatte med det utroligt varme vejr.

D. 3. Juni blev jeg bedstefaster til en lille pige, vores niece Simone nedkom med den skønneste og fineste lille pige, der skal hedde Ida.

Samme dag fejrede vi Torben, vores  svigerinde og nevø. De har fødselsdage alle tre indenfor ni dage, så det bliver altid slået sammen og så arrangerer vi en udflugt til et eller andet spændende og spiser på restaurant senere. Det er altid hyggeligt at være sammen allesammen.

Vi startede hos nevøen og hans kone i Solrød og da alle var samlede, gik vi til Karlsstrup kalkgrav. Et helt fantastisk smukt sted, lige så smuk som Opalsøen på Bornholm, selvom Opalsøen er en del mindre. Der var mange, der badede i det flotte vand.

Usædvanligt smukt, som at være syd på.
Familien i samlet trop.
Smuk fra alle sider.

Det var som sædvanlig en dejlig dag med familien.                

 De Kreative piger holdt sommerafslutning med dejlig morgenmad hos IngeLise i hendes smukke lejlighed og frokosten blev indtaget på Sankt Peder i Hellerup. En dejlig dag med de skønne piger.                      Forhåbentligt når vi et par udflugter sammen i sommerens løb, inden  vi starter op i slutningen af september igen.                                                         

De dejlige kreative piger.

En dejlig kanalrundfart med en spændende guide blev det også til. Hanne Fabricius, forfatter og arkæolog, fortalte bramfrit og underholdende, en rigtig dejlig oplevelse.

Der er mange forskellige måder at sejle på i Københavns kanaler.

Torben blev 69 år og blev selvfølgelig fejret på behørig vis. Da vi jo havde fejret med familien, var det kun vores sønner og svigerdatter der kom til middag, men bedre selskab kan man ikke tænke sig. At mindstesønnen så samme dag, bestod sin køreprøve, gjorde blot dagen endnu bedre.

For første gang bagte jeg en kagemand og det er tydeligt, at der ikke ligger en kunstner gemt i mig, men godt smagte den.

Det første forsøg ud i kagemand, der er plads til  forbedringer.

Sct. Hans blev holdt på Sejerø. Vejret var flot og blæsende og vi havde bestilt bord på Sejerø Minigolf, hvor de serverede helstegt pattegris. Desværre blev jeg syg og vi afbestilte. Jeg er sikker på at Torben og Michael ikke var kede af det , for der var en fodboldkamp i TV de gerne ville.

Næste dag havde jeg det godt igen og som et lille plaster på såret spiste vi frokost på minigolfen. Så enkelt og veltillavet og en positiv og nærværende betjening.

Lækker fiskeplatte.

Vi har i mange år talt om, at sætte en flagstang op på grunden på Sejerø, og i år lykkedes det. Første flaghejsning var på årets længste dag. Så hyggeligt at se dannebrog blafre i vinden.

Månedens højde punkt er jo nok, at yngstesønnen fik kørekort og købte bil. Så dejligt for ham. En ny frihed starter.

Et par dage på skønne Fyn blev det også til, elsker simpelthen at være der. Vi overnattede på Brobyværk kro. Det kan absolut anbefales.

Udsigt fra Brobyværk Kro.

Vores ældste søn og svigerdatter er i Brasilien, de besøger hendes familie og oplever en masse. Dejligt at følge med på facetime. Hvor er verden blevet lille. Men glæder os alligevel til de er hjemme igen.

Livet er desværre ikke altid dejligt, en nær veninde er ramt af kræft, en stor knude i lungerne og hun skal opereres i morgen. Det er en svær situation og man er magtesløs og kan ikke gøre andet, end at lytte og være der, når behovet opstår. 🍀🍀🍀

I ørerne er Karen Blixen i øjebikket. Selv om benet stadigvæk driller og der ikke bliver gået så meget.

Juni har været umanerligt varmt, det ses på haven, kan slet ikke huske at vores græs har været så udtørret som nu.

Der er også blevet ryddet ud i garnresterne, et par sjaler til levering på krisecenter til udsatte kvinder.

Strikket i rester af strømpegarn.
Strikket i uld, kid mohair og et garn jeg ikke kender oprindelsen på.

Halvdelen af året er gået, utroligt hvor tiden flyver.

Velkommen til Juli, hvor det meste af tiden vil blive tilbragt på Sejerø.

Garter Breeze og Dotted Rays

Endnu et par sjaler er strikket færdige, begge fra Stephen West bog “Sjaler”.

Det er altid en fornøjelse at strikke sjaler og med Dotted Rays blev der tyndet godt ud i strømpegarnet Sock It.

Garter Breeze strikket i cottonwool. Der er brugt 165 gr garn. Så blødt og lækkert, blivet nok et af ynglingssjalerne.
Dotted Rays. Der er brugt 140 gr strømpegarn. Det ryger nok i gavekassen.

Det er så kedeligt……

at hæfte ender og blogge sjaler, men de sidste dage har jeg taget mig sammen og hæftet ender på tre sjaler og blogget dem.

Alle tre sjaler er efter Stephen West opskrifter.

De afklippede tråde fra de tre sjaler. De kommer ud til fuglene og så ser vi dem i deres reder.
Starburst, er vild med farverne, så det bliver her hos mig. Strikket af  grøn uld/bomuld og strømpegarn. Super lækkert blødt. Det var sjovt at strikke, men bestemt ikke til TV kiggeri.
Garter Breeze, strikket af sort bomuld/uld og strømpegarn. Så let og lækkert.  Det bliver også her. Super nemt at strikke, så jeg har slået op til et i grålige farver, det kan jeg så strikke på i bussen, nu når vi snart tager på ferie.
Dodded Rays strikket i rester af strømpegarnet Sock It. Troede det blev for spraglet, men efter vask er det faktisk ret flot.

April

Så gik april og det er blevet rigtigt forår. I skrivende stund regner det, men det er alligevel skønt at kigge ud i haven, der bliver mere og mere grøn.

Hyggeligt besøg i dag ude foran køkkenvinduet.

 

Haven er stadigvæk lidt bar, men det er en fryd at kigge ud på alt det smukke grønne. Pelargonierne er plantet om og venter på at det bliver lidt lunere, så de kan komme ud.
Dejlig venindedag, hvor en  kær veninde blev fejret med biografbesøg, frokost og lækker kage og kaffe på “La Glace”.

April har budt på bl.a. familiefødselsdage, museumsbesøg, hygge med kreative veninder og Babyshower hos vores dejlige niece, der skal nedkomme i slutningen af maj. Da jeg aldrig havde prøvet dette, var jeg spændt da vi kørte til Fyn for at deltage. Det var kun for kvinder, så Torben kørte en tur til Odense, hvor han fik tiden til at gå med at hygge sig der.

Det var en hyggelig oplevelse. Simone og hendes mor havde lavet et dejligt arrangement med lækker mad, skønne kager, konkurrencer og lege.

Lækker og sund buffet.
Det skønneste kagebord.
Den vordende mor, gæster og gavebord.
Et par af de sjove indslag.
Min gave, lidt strik som vakte glæde.

Som skrevet i et tidligere indlæg, har jeg været til middag hos kogebogsforfatteren Anne Larsen, hvor jeg købte hendes bog “Den anti-inflamatoriske kogebog”.  Nu har jeg læst den og prøvet nogle af opskriftene af og kan så absolut anbefale den. Man kan mærke Anne gennem hele bogen, som i hendes første opskriftsbøger. I Bededagsferien blev nogle af opskrifterne prøvet af i sommerhuset på mand og yngstesønnen og de var begge meget tilfredse.

Annes nye bog.

Mine gåture er ikke helt oppe på de 5 km om dagen, en skade i det ene ben begrænser det i øjeblikket, men jeg er ude hver dag og går til  det gør for ondt. Bogen “Gå Tur” af Anna Skyggebjerg har været en god investering. Den har givet eksta motivation til at komme afsted. Så selvom blodtrykket er kommet på plads, fortsætter de daglige ture og jeg glæder mig, til benet er i orden igen.

Gå tur, dejlig bog til inspiration og motivation.

Strikketøjet har der også været gang i. To sjaler er blevet færdige og mangler kun at få hæftet ender, vaskest og blokket. Det er Starburst og Garter Brezze, begge opskrifter fra Stephen West.

Starburst og Garter Breeze.

En dejlig og travl måned og nu byder jeg maj velkommen!

 

The Doodler

Jeg har haft travlt med at strikke babytøj, men ind imellem måtte jeg altså strikke på The Doodler. Jeg elsker at strikke sjaler og især Stephen West skønne og farverige sjaler er jeg vild med. Der er mange udfordringer og jeg lærer hele tiden nye teknikker.

Nu er det færdigt, vasket og blogget.

Det er strikket i cottonwool fra Garnudsalg og strømpegarn fra Netto. I alt er der brugt 220 gr, heraf knap 50 gr strømpegarn.

Det er oprindelig meningen det skulle være en fødselsdagsgave, men måske bliver det her.

Jeg skal til babyshower på lørdag, så jeg venter med at vise det babytøj jeg har strikket, til det er afleveret.

Babyshower har jeg aldrig været til, så det bliver spændende og jeg glæder mig til at give den vordende mor det babytøj, hun har ønsket sig af sin faster.

 

Marts

Marts begyndte og endte koldt. En lang måned, hvor kun enkelte dage viste sig fra sin pæne side med solskin. I skrivende stund, er det hundekoldt og overskyet.

Marts startede med sne, masser af sne. Smukt er det, men vi trænger vist alle til sol og højere temparaturer.
En af de dage med sol i marts, her på Sejerø.

Vores dejlige niece Simone skal nedkomme, med sit første barn til maj og i den forbindelse er jeg inviteret til Babyshower på Fyn. Det har jeg ikke prøvet før, men mon ikke det bliver hyggeligt? Jeg er så i gang med at strikke babytøj. Det er hyggeligt, men lidt udfordrende. Jeg mener selv, jeg er en garvet strikker, men det har drillet temmeligt meget. Nu skal de ufærdige projekter gøres færdige, så de kan medbringes på dagen.

Mon ikke det vækker glæde hos den vordende mor, når der er færdigt og vasket? Det håber jeg.

En ny fælles interesse, har vi brugt en del tid på. Jeg holder meget af grønt presset glas og har en lille samling. I den er der en lille kande, som sælger fortalte, var uranglas. Jeg gik ikke særligt neget op i det, men da Torben en lyste på den med sin UV lygte og den lyste smukt op, vakte det vores nysgerrighed og vi begyndte at undersøge det, lånte bøger på biblioteket, googlede og besøgte Kastrup Glasværks fine udstilling på Kastrupggård. På loppemarkeder har vi fundet nogle fine ting, bl.a. fra Fyens Glasværk. En ny og spændende interesse, som vi glæder os til at lære mere om.

Glimt fra udstillingen om Kastrup Glasværk.
Vores lille samling uranglas, med og uden UV lys.

Påsken er i fuld gang og i alle de år vi har haft sommerhus på Sejerø, har vi altid tilbragt den derovre, men i år syntes vi at vejret bestemt ikke var til det. Det er ellers altid hyggeligt. Bl.a. trilles der æg ved fyret søndag eftermiddag. Skærtorsdag havde vi de unge til påskemiddag og her faldt talen jo helt naturlig på Sejerø, da de jo hele deres barndom har været derovre i påsken. Vi talte om vi var så heldige, at tårnfalkene igen i år ville få unger i redekassen hos os. Yngstesønnen foreslog, at vi fredag tog en endagstur derover og tjekkede, hvilket vi gjorde. Igen var vi heldige med vejret, solen skinnede og ikke en vind rørte sig. Da vi var derovre i sidste uge var der ingen spor af tårnfalkene, men nu var de der, begge to. I fuld gang med redebygningen. Hvor er vi heldige. Vi glæder os til endnu en sæson med tårnfalkeungerne. En oplevelse der er helt fantastisk.

Iikke særligt godt billede, men så dejligt at se tårnfalkene var der.

Ramsløgene var så langt fremme, så jeg kunne plukke en lille portion og i dag er sæsonens første ramsløgspesto lavet. En lækkerbidsken.

I dag har vi været på Frilandsmuseet i Lyngby. Et af ynglingsstederne at besøge. I påsken blev der på den store gård lavet påskemad som i gamle dage og et par kvinder viste lidt strik m.m. frem.

Glimt fra Frilandsmuseet.

Nu er der gået knap 3 måneder siden jeg var hos lægen og fik konstanteret for højt blodtryk. Vi aftalte at jeg fik 3 måneder til selv at få det ned på de normale tal, ellers skulle jeg medicineres. I disse dage tager jeg mit blodtryk, da jeg skal til læge på tirsdag og Yes, det er helt normalt. Det er super dejlig, så mine daglige gåture har virkeligt hjulpet. At jeg også har jeg tabt mig er en yderligere gevinst, så de daglige ture er nu blevet fast rutine. At jeg så samtidig får hørt nogle gode bøger, er så bare dejligt.

Denne biografi hører  jeg i øjeblikket.

Nu må april gerne komme med sol og varme!

Januar

Så fik januar endelig sin slutning. I min og mange andres verden, den længste og kedeligste måned i hele året.

En gåtur i Utterslev Mose i det dejligste solskinsvejr.
Fra en solskinsdag i Erimitagen. Altid en en oplevelse. Syntes skyen ligner en engel på vej op i himlen.

Fokus har mest været på at få gået de daglige ture, som lægen ordinerede. Jeg er godt på vej og er lidt stolt af mig selv, selvom det har været lidt surt i det kolde og grå vejr. Dog har der været enkelte dage med det smukkeste solskin og så var det straks en anden sag. Torben er solidarisk og går med når han ikke har andre aftaler. Fik den gode ide, at opgradere mit telefonabonnement med Bookmate, så på de dage jeg går alene, er det nu med en lydbog. Sikken en god opfindelse. Jeg hører i øjeblikket Hella Joofs skønne “Båven om Gud”, fortalt af hende selv. Det er humor….

Målet for februar er, at fortsætte gåturene og gerne komme lidt højere op i antallet af skridt, så blodtrykket kommer ned og jeg kan undgå at skulle tage medicin for det. Så jeg håber på flot og tørt vejr.

Et par stykker strik er røget af pindene. Et sjal Metalouse af Stephen West er blevet færdig sammen med en lille Dahlia romper fra bogen “Kærlighed på pinde” .

Metalouse, gave til en veninde der elsker farver. Strikket i strømpegarn fra Coop og cottonwool fra Garnudsalg.
Dahlia romper i størrelse 3 mdr. Strikket i cottonwool fra Garnudsalg. Der er brugt 60 gr.

Jeg er lidt vild med Stephen West og hans fantastiske sjaler og har købt hans bog “Sjaler “ på dansk. Hvor er der mange sjaler jeg er nødt til at strikke. Jeg er startet på the Doodler.

The Doodler.

På trods af det sure vejr, som det har været det meste af måneden og  mørket, der har domineret, har det alligevel været en god måned og det er tydeligt at foråret er undervejs. Så farvel januar og velkommen februar.

Forårsbebuderen Erantis er allevegne nu.

Tiden iler afsted

Det er længe siden jeg har haft tid til at skive på bloggen. Bloggene www.dukkedroemme.dk og www.snurretoppen.dk, tager en del af min tid og da jeg samtidig taget munden for fuld med hensyn til strikkede gaver og adventsgaver, har det været Abelones Verden, der er kommet i baggrunden.

Vores dejlige svigerdatter Renata er brasilianer og i slutningen af oktober kom hendes yngste søster Fernanda, på besøg og her tænkte jeg, at strømper, sjal, hue og pulsvarmere måtte være en dejlig gave til hende, her i vores kolde del af verden.

Hue og pulsvarmere til Fernanda.
Hue og pulsvarmere passer fint til Løvli sjalet, så det fik hun også. Strømperne blev taget af gavekassen.

Fernanda blev glad og tog det med hjem til Brasilien.

D. 2. december kom så Renata storesøster Valeria, Hendes mand Anderson og deres lilledatter Bia og de bliver julen over og selvfølgelig kan man ikke gøre forskel… Det var her det næsten gik galt, et sæt med sjal, pulsvarmere, hue og strømper til Valeria, Hue, vanter, halsedisse og strømper til Anderson, og hue, strømper, halsedisse og vanter til Bia.

Det tog sin tid og et meget ømt håndled, men færdig blev jeg.

Sættet til Bia, også her tog jeg strømperne fra gavekassen.
Andersons strikkede ting.
Desværre glemte jeg, at tage billeder af Valeria strik, men her er hun med huen på.

Heldigvis blev de alle meget glade for det, men jeg må en anden gang tænke mig lidt mere om og starte tidligere.

En julekjole til Bia måtte jeg strikke og den er gaven til hende 2. søndag i advent og jeg håber hun passer den. Det er svært at strikke til en man aldrig har mødt.

Et løvli sjal mere, er også blevet færdigt og et Metalouse af Stephen West er undervejs.

Løvli sjalet.

Det hele er jo heldigvis ikke gået op i strik, en dejlig juletur til Lübeck er det bl. a. blevet til.

Glimt fra Lübeck.

Julepyntet er her også blevet, rullepølsen er saltet og laves i morgen, småkagerne er på vej og alle adventsgaver, julegaver, spillegaver, bankogaver, mandelgaver og lysgave er købt og pakket ind, så jeg har bestemt ikke ligget på den lade side.

Vi skal holde juleaften her, det glæder vi os til. Det bliver hyggeligt at vise Renatas familie hvordan vi holder dansk jul.

Så nu skal der december hygges og forhåbentligt, bliver der igen tid til at dele lidt fra min verden.

Med stor glæde er adventsstagen igen fremme.