Marts

Marts begyndte og endte koldt. En lang måned, hvor kun enkelte dage viste sig fra sin pæne side med solskin. I skrivende stund, er det hundekoldt og overskyet.

Marts startede med sne, masser af sne. Smukt er det, men vi trænger vist alle til sol og højere temparaturer.
En af de dage med sol i marts, her på Sejerø.

Vores dejlige niece Simone skal nedkomme, med sit første barn til maj og i den forbindelse er jeg inviteret til Babyshower på Fyn. Det har jeg ikke prøvet før, men mon ikke det bliver hyggeligt? Jeg er så i gang med at strikke babytøj. Det er hyggeligt, men lidt udfordrende. Jeg mener selv, jeg er en garvet strikker, men det har drillet temmeligt meget. Nu skal de ufærdige projekter gøres færdige, så de kan medbringes på dagen.

Mon ikke det vækker glæde hos den vordende mor, når der er færdigt og vasket? Det håber jeg.

En ny fælles interesse, har vi brugt en del tid på. Jeg holder meget af grønt presset glas og har en lille samling. I den er der en lille kande, som sælger fortalte, var uranglas. Jeg gik ikke særligt neget op i det, men da Torben en lyste på den med sin UV lygte og den lyste smukt op, vakte det vores nysgerrighed og vi begyndte at undersøge det, lånte bøger på biblioteket, googlede og besøgte Kastrup Glasværks fine udstilling på Kastrupggård. På loppemarkeder har vi fundet nogle fine ting, bl.a. fra Fyens Glasværk. En ny og spændende interesse, som vi glæder os til at lære mere om.

Glimt fra udstillingen om Kastrup Glasværk.
Vores lille samling uranglas, med og uden UV lys.

Påsken er i fuld gang og i alle de år vi har haft sommerhus på Sejerø, har vi altid tilbragt den derovre, men i år syntes vi at vejret bestemt ikke var til det. Det er ellers altid hyggeligt. Bl.a. trilles der æg ved fyret søndag eftermiddag. Skærtorsdag havde vi de unge til påskemiddag og her faldt talen jo helt naturlig på Sejerø, da de jo hele deres barndom har været derovre i påsken. Vi talte om vi var så heldige, at tårnfalkene igen i år ville få unger i redekassen hos os. Yngstesønnen foreslog, at vi fredag tog en endagstur derover og tjekkede, hvilket vi gjorde. Igen var vi heldige med vejret, solen skinnede og ikke en vind rørte sig. Da vi var derovre i sidste uge var der ingen spor af tårnfalkene, men nu var de der, begge to. I fuld gang med redebygningen. Hvor er vi heldige. Vi glæder os til endnu en sæson med tårnfalkeungerne. En oplevelse der er helt fantastisk.

Iikke særligt godt billede, men så dejligt at se tårnfalkene var der.

Ramsløgene var så langt fremme, så jeg kunne plukke en lille portion og i dag er sæsonens første ramsløgspesto lavet. En lækkerbidsken.

I dag har vi været på Frilandsmuseet i Lyngby. Et af ynglingsstederne at besøge. I påsken blev der på den store gård lavet påskemad som i gamle dage og et par kvinder viste lidt strik m.m. frem.

Glimt fra Frilandsmuseet.

Nu er der gået knap 3 måneder siden jeg var hos lægen og fik konstanteret for højt blodtryk. Vi aftalte at jeg fik 3 måneder til selv at få det ned på de normale tal, ellers skulle jeg medicineres. I disse dage tager jeg mit blodtryk, da jeg skal til læge på tirsdag og Yes, det er helt normalt. Det er super dejlig, så mine daglige gåture har virkeligt hjulpet. At jeg også har jeg tabt mig er en yderligere gevinst, så de daglige ture er nu blevet fast rutine. At jeg så samtidig får hørt nogle gode bøger, er så bare dejligt.

Denne biografi hører  jeg i øjeblikket.

Nu må april gerne komme med sol og varme!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.