Juleaften

Juleaften er den dejligste aften på hele året. Så mange forventninger og glæder, så mange forberedelser og så mange minder.

Juleaften tilbringer vi med det meste af familien og som i de fleste andre familier, er den fyldt med traditioner. Risengrød ud til nissen, billedlotteri om eftermiddagen med godmodige drillerier fætre imellem, det smukt dækket julebord og lysleg, flæskesteg og and, risalamande og kampen om mandlen. De samme julesange og salmer og Se den lille Kattekilling, hører også til. Udpakningen af gaver tager timer og syntes uendelig, men som der synges “rør blot ikke ved min gamle Jul”. Julen er som den skal være.

Da jeg rullede kakaokugler, et must her i familien juleaften, tænkte jeg på de mange gange, jeg har trillet dem som barn og senere med mine egne børn. Der er virkelig mange minder forbundet det med dem. Minderne om blandt andet dem, der ikke er her mere, men for hvem julen betød rigtigt meget.

I toppen af juletræet sidder julenissen, det er 39. år han sidder der. Vi købte ham til vores første juleaften sammen og han hører bare til der.

En rigtig glædelig Jul og et godt Nytår.

6 tanker om “Juleaften”

 1. Hvor har du ret i at de ting, vi vælger at gøre juleaften ofte er det vi elskede som børn. Desuden nogle få nye ting hen ad vejen, som tiden forandrer sig. Jeg har nogle af min fars flettede hjerter og jeg bruger min mors bagevægt og andre køkkenting, når jeg laver det, der skal til i julen. F.eks. bruger hendes opskrifter på bestemte retter og kager.
  Gldelig jul til jer og tak for venskabet både gennem blogging, Facebook og i virkeligheden

  1. Kære Maria.
   Undskyld mit sene svar, er ved at komme op til overfladen efter influenza.
   Vi er nok ens med minder og traditioner. Det betyder så meget, hvilket jeg også i år kunne mærke på vores voksne sønner. Det er en stor glæde at se deres glæde ved julen og at de holder af den som den er. At vores svigerdatter har taget den 100% til sig, er en ekstra stor glæde.
   Selv tak for venskabet, det betyder meget for mig.
   Håber I fik julekortet via mail.
   Knus
   Lene

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.