Museumsbesøg på Falster

En af Falsters smukke udsigter, set fra Frilandsmuseet i Maribo.

En dejlig sommerdag i starten af juni, kørte vi en tur til Falster, for at besøge nogle af deres spændende og interessante museer. Jeg havde fået at vide, at der på Stiftsmuseet i Maribo var en fin legetøjsudstilling med  bl. a. eksemplarer af de smukke gamle dukker fra Den Kongelige Porcelænsfabrik og ville så skrive et indlæg om turen til www.dukkedroemme.dk, 

Besøget på museet i Maribo var en spændende oplevelse, udover en meget fin og alsidig legetøjsudstilling, var der bl.a. også udstillingen “Livets Klæ´r”. For mig der syr meget tidstypisk tøj til mine antikke dukker og næsten ikke sidder ned, uden at have et strikketøj i hænderne, var det meget inspirerende, at se hvilket smukt håndarbejde museet havde samlet gennem tiderne. Udstillingen om de polske arbejdere var bestemt også seværdig.

De smukke dukker fra Den Kongelige Porcelænsfabrik.
Et lille udsnit fra legetøjsudstillingen.
Et fantastisk flot dukkehus. Der må have været en pige, der var meget glad.
Gamle strømper. Strikket på meget små pinde med tyndt garn og med de flotteste mønstre.
Håndstrikkede buller, i det smukkeste damaskstrik.
Dragter fra omkring år 1800.
Alter i udstillingen om de polske arbejdere.

Vores medbragte frokost spiste vi på Frilandsmuseet i Maribo. En skøn lille perle med en meget smuk udsigt.

Motiv fra frilandsmuseet i Maribo.
En af de gamle gårde på frilandsmuseet.

Vi havde billetter til alle fire museer på Falster, så da vi var færdige på frilandsmuseet, kørte vi til Nykøbing Falster for, at kigge på museet Falsters Minder. Det fortrød vi bestemt ikke. Indgangen var en gammel købmandsbutik, hvor de solgte næsten alt, man kan ønske sig. Der er lavet en købstadsgade, som den ville have set ud for ca. 100 år siden. der var spændende butikker man kunne kigge ind i. Et soveværelse fra omkring 1930  var der, og den fineste klunkestue og som den største overraskelse , en meget sød og fin legetøjsudstilling.

Er lille glimt fra købmandsbutikken.
I klunkestuen stod denne smukke broderede pude i sofaen. Den blev jeg godt nok forelsket i.
Fra legetøjsudstillingen.
Flere smukke dukker og deres garderobe.

Så var vi ved, at være godt trætte og satte kursen tilbage til Herlev, men med en lille afstikker til den lille hyggelige havneby Stubbekøbing, hvor vi spiste en is og fik set den lille søde færge komme i havn.

En lang, men dejlig dag, der sagtens kan anbefales.

5 tanker om “Museumsbesøg på Falster”

  1. Skønt at genopfriske dette museum. Jeg har været der, men havde næsten glemt det og dejligt at du har fået en “like” knap installeret

      1. Vi har så meget tilfælles Lene. Vi elsker de gamle fine ting fra fortiden, museer, naturen og vi er begge fra 1951 og så er der lige Herlev og det hus jeg har de bedste legeminder fra

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.