Sommerhuslykke…..

eller småt kan også være godt! 

Øverst tv. hovedhuset med yngstesønnens hytte .  Øverst th. Abelones Fryd, den hyggelige pavillon. Nederst til venstre ældstesønnen og svigerdatterens hytte og redskabsskuret.

Vores elskede lille sommerhus på Sejerø er som skrevet ikke stort, 25 kvadratmeter med en hems på 12 1/2 kvadratmeter. For os er det, det dejligste sommerhus i hele verden og vi kunne ikke ønske os det anderledes. Vores sønner hver deres hytte, med to sovepladser i hver.

Vores grund er meget stor med masser af dyreliv, som vi nyder i fulde drag og med flere hyggekroge, så vi altid kan finde læ og skygge efter behov.

Jeg vil her vise hvordan man kan indrette sig på meget lidt plads, uden at undvære nogle af de bekvemmeligheder vi er vant til.

Det søde lille køkken med alt, hvad hjertet kan begære af hjælpemidler. Her bliver bagt masser af brød og kager samt tilberedt mad, af øens råvarer.
Vores hyggelige soveværelse. Længden passer lige til en seng og der er godt en halv meters gulvplads hen til døren. At vågne op her og kigge ud på træerne og se/høre de små fugle,er fantastisk.
Det lille badeværelse.
Tv. hyggekrogen og th. spisepladsen.
Gardinerne i stuen er jeg meget glad for. Det er sengetøj min farmor, der var født i 1898, har syet. Monogrammet AH, er fra før hun blev gift. Hun hed Anne Hansen, så det må være omkring et hundrede år gammelt. Mellemværkerne har hun også hæklet. Da jeg er af den mening, at håndarbejde ikke skal ligge gemt i et skab, men bruges, besluttede jeg mig til at sy disse gardiner af det. Mellemværkerne fra hovedpuderne er blevet til bånd, der holder gardinet på plads.

Naturen og dyrelivet er så smuk og alsidig. At sidde en sommeraften på terrassen, ja det fåes ikke bedre. Tårnfalkene har rede hos os, fasanerne spankulerer rundt, som om de ejer det hele, harerne piler afsted, rådyrene enten ligger og hygger sig eller springer hurtigt gennem grunden og der er så mange forskellige fugle, der synger, så det er en fryd og alt det, oplever vi fra terrassen.

Nogle af dyrene på grunden.

Meget af tiden foregår også på stranden, hvor vi går lange ture og finder fossiler, drivtømmer, rav og meget mere. Det hygger jeg mig med. Bl. a. laver jeg decoupage på både sten og drivtømmer.

Nogle af fundene fra stranden.
Lidt af sommerens projekter.
Det største stykke rav, vi har fundet, er dette stykke som yngstesønnen har fundet. For sammenligning, så er det en almindelig trætøjklemme.

Sommerhuslykke er også at handle i Ella og Karls gårdbutik, hvor der sæsonen igennem er de lækreste grøntsager og frugt. Signe og Ruths hyggelige loppemarked skal også besøges, sammen med de andre små loppemarkeder der findes. Tynebjerg Mohair er også en dejlig gårdbutik med fristelser, men da jeg forsøger, at nedbringe garnlageret, har jeg ikke været der i år. En aftentur øen rundt og en is fra den den dejlige nyåbnede minigolf, der nydes på stranden, er heller ikke at foragte.

Lidt af lækkerierne fra Ella og Karls gårdbutik.

At have sommerhus på en ø og have gæster, hvor der kun er færgeforbindelse, er altid hyggeligt. Det er så dejligt, at stå på havnen og vente på færgen lægger til og gæsterne glade går fra borde. Lige så hyggeligt er det, at køre dem til færgen igen og vinke farvel.

Tv. Sejerøfærgen. TH. Farvel til søde gæster.

Jeg håber jeg har kunnet videregive, at man sagtens kan have det dejligt på små kvadratmeter.

12 tanker om “Sommerhuslykke…..”

 1. Lene Byfogde,det du viser og beskriver er jo Paradis på jorden,alt hvad der behøves er der jo og i overflod af natur og dyreliv,sikke en gave at opleve❤️❤️

  1. Tak Inge, ja vi har alt hvad hjertet kan begære og er der hjerterum, er der husrum.. Tak for dine søde ord

 2. Så fint Lena.
  Bor själv på en liten ö i Göteborgs Norra Skärgård där vi bara bor 260 personer på vintern.
  Bor i ett gammalt skärgårdstur från 1840 och trivs så bra.
  Två färjor behöver vi åka för att komma till fastlandet.
  Tack för att du visade hur fint ni har det.
  Kram från Anne på Rörö i Sverige

  1. Mange tak Anne
   Det lyder så hyggeligt hvor du bor.
   Så ved du hvordan det er. Her på øen bor der ca 350 fast hele året, men vi kan nøjes med en færge. Sejlturen tager en time.
   Tak for at du kiggede med.
   Knus Lene

  1. Tak Jette, for os er det, det skønneste sted, men der er jo mange smukke steder i Danmark. Fyn holder jeg meget af, min far var fynbo.

 3. Det fuldkomne sommerhus, så fint indrettet. Og det er blandt andet størrelsen, som gør det charmerende. Et sommerhus skal – efter min mening – indbyde til at helt andet liv, end det man lever derhjemme. Jeres hus og de omgivelser det ligger i, er helt unikt, det samme er det dyreliv I så fint beskriver.
  Og en dag kommer jeg og henter dine gardiner

  1. Tak for de søde ord Dorthe. Og ja, livet skal leves anderledes i sommerhuset. Med hensyn til gardinerne, så tror jeg ikke du får adressen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.