Vores tårnfalke

Billeder: Torben Byfoged

Vores er et meget stort ord, men vi føler alligevel, at det lidt er vores tårnfalke. Her i eftersommeren når vi har set tårnfalke på Sejerø, siger vi “mon det er en af vores”. Det har været en fantastisk oplevelse, at følge dem og jeg vil her vise og fortælle lidt om den oplevelse.

Sidste efterår 2016 havde vi en forstmand ovre for at fælde og beskære træer og jeg kom i tanke om den rovfuglekasse der stod i cykelskuret, som Torben havde fået i fødselsdagsgave 3-4 år forinden. Så jeg spurgte om ikke han var sød, at sætte den op, da vi jo ikke kan komme så langt op. Den skal sidde 8-10 m oppe. Selvfølgelig ville han sætte den op og vi håbede så, at vi i løbet af nogle år, ville være så heldige, at der kom tårnfalke, der ville bruge den.

Det er en flot fugl.

Stor var vores glæde, da vi i starten af maj, opdagede en tårnfalkehan komme flyvende med mad til sin mage, der lå i kassen.  Det var så stort!

Lækker mad til fruen.
Et firben, dem havde jeg ikke set på øen i mere end 25 år.
Ud efter mere mad.

Så gik vi spændt og ventede på om der kom unger og i givet fald, hvor mange og stor var glæden, da de første hoveder dukkede frem.

Der var tre…
Der var fire…
Der var fem…

Det var sjovt at følge dem og desværre måtte vi jo hjem ind imellem og så glædede vi os til, at komme tilbage og se hvor store de var blevet.

Dejligt der er tag på kassen.

Vi var så heldige, at vi så de fire af ungerne flyve fra kassen, de tre af dem gik det fint, men den fjerde drattede ned og vi troede den ikke havde overlevet, men næste gang vi kom, var der igen fem unger i kassen.

Her dratter den ene unge ned.

Det har også været så sjovt, at følge dem efter de fløj fra kassen. Den første uges tid, blev de i træerne omkring kassen, men med tiden blev de modigere og de næste tre – fire uger blev de væk i længere tid af gangen, men kom dog hjem og overnattede i kassen.

Hygge på vores pavillon.
Også vores fuglestang blev taget i brug.

Da vi var på øen her i starten af september hvor det styrtregnede, kom et par stykker tilbage og søgte ly i kassen. Det giver os forhåbningen om et nyt kuld til næste år.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.